Image
Aklab Group | 8/13/2023 | Haberler

Erzurum'da Sağlık Alanında Üretim Yapan İlk Firma

Laboratuvarlar tarafından ihtiyaç duyulan petri ve idrar numune kaplarını, laboratuvar ortamlarında sürekli kullanılan hazır kültür ortamlarını, ve laboratuvar hizmetlerinde çokça kullanılan koyun kanını üreten firma, Türkiye’nin dört bir yanında hastanelere ve özel sağlık kuruluşlarına ürünlerini pazarlıyor.

Erzurum'da Bir İlk: Sağlık Alanında Yerli Üretim!

Erzurum'da sağlık sektöründe önemli bir gelişme! Laboratuvarlarda ihtiyaç duyulan petri ve idrar numune kapları, hazır kültür ortamları ve koyun kanı gibi kritik ürünler artık Erzurum'da üretiliyor. Bu sayede Türkiye'nin dört bir yanındaki hastaneler ve özel sağlık kuruluşları, ithal ürünlere olan bağımlılıktan kurtularak yerli üretime destek oluyor.

Erzurum'da İlk ve Tek:

Bu yeniliğin arkasındaki isim Hakan Ak. Kendisi, Erzurum'da sağlık alanında üretim yapan ilk ve tek firma olma özelliğini taşıyor. Firma, sadece Türkiye'nin değil, yurt dışındaki laboratuvarların da ihtiyaç duyduğu ürünleri yüksek kalite ve uygun fiyatla sunmayı hedefliyor.

Steril İdrar Numune Kabı, İğneli (Vakumlu) İdrar Numune Kabı, Petri kutusu, Petri ve Tüp besiyerleri başta olmak üzere birçok ürün yelpazesine sahip olan firma, sağlık sektöründe geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor.


Hedefler:

Hakan Ak, bu yatırımla sadece üretim yapmakla kalmayıp, önemli hedeflere de ulaşmayı amaçlıyor. Bunlardan bazıları:

  • Yüksek Kalite ve Uygun Fiyat: Sağlık sektöründe birçok alana hitap ederek, yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı ürünler sunmak.
  • Gençlere İstihdam: Gençlere istihdam sağlayarak bölgeye katkıda bulunmak.
  • Tercih Edilen Bir Marka Olmak: Laboratuvar çalışmalarında tercih edilen bir marka haline gelmek.
  • Yerli Üretime Katkı: Ülkemizde bu tür üretimlerin dünya standartlarında mümkün olduğunu göstermek ve dışa bağımlılığın ortadan kaldırılabileceğini ispatlamak.


40 Kişiye İstihdam:

Firma şu anda 40 kişiye istihdam sağlıyor ve ürünlerini sadece Erzurum'a değil, Türkiye'nin birçok şehrindeki laboratuvarlara gönderiyor. Yurt dışına da ihracat yapmayı başaran firma, yerli ve milli üretime önemli bir katkı sağlıyor.


Tamamen Öz Kaynaklarla:

Fabrika tamamen öz kaynaklarla yapılarak, milli kalkınmaya katkıda bulunuluyor. Hakan Ak, bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getiriyor ve ilerleyen dönemde daha birçok farklı kalemde üretim yapmayı hedeflediklerini belirtiyor.


Yerel Destek:

Özel Buhara Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kömeç Erzurum'da böylesi bir yatırımın yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiriyor. Ürünlerin laboratuvarlarda en çok kullanılan sarf malzemeleri arasında yer aldığını ve Erzurum'da üretilen bu ürünleri kullanmaktan gurur duyduklarını belirtiyor. Bölgenin sağlık merkezi olma özelliğine yakışır şekilde bu tarz yatırımların artması gerektiğine de dikkat çekiyor.


Sonuç:

Erzurum'da gerçekleştirilen bu yatırım, sağlık sektöründe yerli üretimin gelişmesi ve bölge ekonomisine katkıda bulunması açısından oldukça önemli. Hakan Ak'ın öncülük ettiği bu girişimin, diğer girişimcilere de ilham kaynağı olacağına inanıyor.